Gerwin Berentschot 14 March 2021 12:05

De blote beentjes van Rens Kroes

Er doet zich bij ons thuis iets vreemds voor. We hebben een nieuw kookboek. Ik zag het een paar dagen geleden ineens op het aanrecht liggen. Het boek heet Power food, pure recepten van Rens Kroes, voor een happy en healthy lifestyle. Vrouwlief kocht het op aanraden van een vriendin. ‘Ooh, er staan zulke lekkere gerechtjes in, dat wil je niet weten. En gezond, joh!’

Sinds we het boek hebben, zit ik regelmatig aan de keukentafel aan een spinaziesmoothie te lurken (door Rens grappend Popey’s Breakfast gedoopt) of ben ik druk doende een bak yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli naar binnen te lepelen. Allemaal onder enig protest, dat wel. Want zo heel erg happy word ik niet van Rens’ receptjes. Het is mij allemaal wat té groen en wat té puur.

Voor wie de link trouwens nog niet had gelegd: Rens is het kleine zusje van Doutzen.

Oké, tot zover nog niets vreemds. Maar nu komt het.

Hoewel Rens geen topmodellenmateriaal is zoals haar zus, is ze wel uit hetzelfde hout gesneden. Ze mag er zijn, zal ik maar zeggen. En dat steekt ze niet onder stoelen of banken, ook al betreft het hier een kookboek. Al bladerend op zoek naar een lekker gerechtje kom je geregeld haar blote beentjes tegen. Zo paradeert ze op pagina’s 18 en 19 van het boek lustig door haar huis, daarbij enkel gekleed in een T-shirtje en in iets dat lijkt op een door haar Friese beppe in elkaar gekantklost slipje.

Nee, Rens laat geen middel onbenut om haar kookboek op te stuwen in de vaart der volkeren. Ze gooit werkelijk alles in de strijd.

Op één van de foto’s in het kookboek staat ze wijdbeens, nog steeds in haar gekantkloste slipje, terwijl ze haar T-shirt omhoog houdt en haar female parts naar voren duwt. Ze kijkt daarbij ietwat voorovergebogen nogal verlekkerd naar haar eigen onderkantje. Alsof ze zeggen wil: ‘Yeah man, strakke hap. Niet dan?

De verbaasde kookfanaat, die eigenlijk op zoek was naar een recept voor Zeeuwse mosselen, kan de Friese Wadden al ruiken, als het ware.

Koken en eten. We houden ervan bij ons thuis. De meeste gerechten pikken we van 24kitchen of uit een kookboek. Het boek van Rens Kroes zal ik niet snel openslaan. Althans, niet voor een receptje.


Gerwin Berentschot
https://twitter.com/Berentschot
2.398
Views

This post is brought to you by Hemingbird, the free online service that turns your Twitter account into a full-blown blog service. Want to start publishing your long-form articles via Twitter to? Just click here and start writing!